Onlineboekhoudeninfo.nl

Alles over online boekhouding

Boekhouden kosten

Boekhouden kosten

De kosten van boekhouden hangen af of u dit wilt uitbesteden, via een softwareprogramma wilt doen of helemaal zelf. Maar ook van wat u dan laat uitbesteden. Doet u dit enkel voor uw bedrijf of ook privé. Wilt u enkel een jaarrekening laten opmaken of ook de btw-aangifte laten doen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van onderdelen die de kosten van boekhouden ebinvloeden .Een gangbaar uurtarief van een boekhoudkantoor is 5o euro per uur. Schakelt u een accountant in, dan zullen de kosten een stuk hoger uitvallen, daar het uurtarief snel op 90 uur per uur uitkomt. Maar staar u niet blind op de kosten van de boekhouding, want weet u ook wat het uitbesteden van de boekhouding oplevert. Wanneer u veel aftrekposten hebt is het al snel lonend om een boekhouder in te schakelen. Bovendien houdt u zo ook uren vrij om zelf in uw bedrijf te stoppen. Dan kunt u doen waar u goed in bent.

Boekhouden uitbesteden

Veel ondernemers lopen er tegenaan, de boekhouding. Slechts weinigen zullen met plezier ernaar uit kijken om deze klus te klaren. Het is echter onontbeerlijk een gedegen boekhouding bij te houden, het geeft immers veelinzicht in de financiële situatie en voor vrijwel iedere organisatie tot zzp’er is een boekhouding verplicht. Maar wanneer verdiend een boekhouder zichzelf terug? Dat is interessant om te weten wanneer u besluit de boekhouding uit te besteden. En wanneer kies je voor een online boekhoudprogramma?

In de eerste plaats moet uw budget toereikend zijn om een boekhouder in te schakelen. Deze kost 50 euro per uur. Daarnaast kunt u zelf een inschatting doen van de hoogte van uw omzet. Blijft er dan nog voldoende ruimte over de boekhouding uit te besteden? Dan kunt u eens dieper in de financiën duiken om in te schatten f uitbesteden voordelig is.