Onlineboekhoudeninfo.nl

Alles over online boekhouding

De rekenmachine

De eerst rekenmachine stamt uit 1623 en is gemaakt door Wilhelm Schikard. De rekenmachine kon optellen en aftrekken, maar had ook een groot nadeel. De rekenmachine kon namelijk maar 6 cijfers optellen en aftrekken. Vanaf 1623 is de ontwikkeling van de rekenmachine razendsnel gegaan.

De eerste elektronische rekenmachine is in de jaren 50 ontstaan, voor vele mensen was dit een hele bijzonder ontwikkeling. Daar waar moeilijke rekensommen eerder veel mensen denkwerk en dus ook tijd kosten kon nu snel worden opgelost. Nadat in de jaren 50 de eerste elketronische rekenmachine was ontstaan, kwam er midden in de jaren 70 een wetenschappelijke rekenmachine op de markt. Omdat vandaag de dag rekenmachines worden gemaakt in Japan, worden rekenmachines ook wel ‘zakjapanner’ genoemd. In de Nederlandse volksmond voldoet zakrekenmachine ook.

Een rekenmachine kopen doe je online omdat dit de goedkoopste manier is om aan een kwalitatief goede rekenmachine te komen. Wanneer u naar een fysieke winkel gaat zult u erachter komen dat de prijzen hier vele malen hoger liggen. Dit komt omdat zij ook te maken hebben met operationele kosten en deze moeten doorberekenen in hun producten. Bij webshop is die niet het geval. Wanneer u een rekenmachine online gaat kopen kunt u dit doen wanneer u wilt en wordt de rekenmachine thuis afgeleverd. Online zijn er verschillende rekenmachines te verkrijgen. De meesten rekenmachines kunnen optellen, aftrekken, maar kunnen ook wetenschappelijke en statistische berekeningen oplossen. Daar kunnen er gemiddeldes worden berekend, correlaties, een regressie, machtsverheffen en nog veel meer. Natuurlijk is de computer te gebruiken voor het doen van berekeningen, maar met een grafische rekenmachine heb je alles in een. Ook is het eenvoudig om altijd een rekenmachine bij de hand te hebben.